رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت:‌ بخشنامه اجرایی قانون یکپارچه سازی اراضی که ۱۷ سال مسکوت مانده بود توسط وزیر جهاد کشاورزی به استان ها ابلاغ شد.
کد خبر: ۱۱۳۶
تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۲/۰۶ ساعت ۰۸:۱۵ ق.ظ 2023-04-26 08:15:12

فریما باقرزاده: به گزارش اول فارس ، رضا افلاطونی امروز در نشست خبری به مناسبت روز جهانی زمین،  گفت:‌ این قانون ۳۰ فروردین امسال از سوی وزیر جدید جهاد کشاورزی برای اجرا به استان های کشور ابلاغ شد و قرار است که در هر شهرستان حداقل یک مورد زیر پایاب سدها و یا قنات‌ها به صورت پایلوت اجرا شود.

رئیس سازمان امور اراضی کشور در پاسخ به اینکه این قانون به دلیل موانع و مشکلاتی از قبیل قانون ارث که داشت طی این ۱۷ سال اجرایی نشده است آیا این موانع برداشته شده؟ فکر می کنید روند پیشرفت کاریتان چگونه باشد؟ گفت: برنامه ریزی کردیم که اگر در هر یک از ۴۵ شهرستان حداقل یک طرح ۱۰۰ هکتاری اجرا شود حدود ۴۵۰۰ هکتار خواهد بود.

وی افزود: ۱۰ کشور را برای اجرای طرح یکپارچه سازی از جمله منطقه دنیزلی در ترکیه را از طریق عکس های هوایی مطالعه کرده ایم و معتقدیم که با اجرای این طرح هزینه تولید و کیفیت محصولات کشاورزی که اکنون معضل بزرگ این بخش است برطرف خواهد شد.

*زمین های واگذاری قبل از سال ۱۳۸۵ سند داده می شود

رئیس سازمان امور اراضی کشور  گفت: برای زمین‌هایی که قبل از سال ۸۵ واگذار شده سند داده می شود و زمین هایی که پس از سال ۸۵ واگذار شده اند کماکان در قالب اجاره است ضمن اینکه تحویل  گیرندگان زمین ها باید به تعهدات خود به کشت و کار عمل کنند در غیر اینصورت از آنها پس گرفته می شود.

وی همچنین به آمارهایی درباره نظارت بر زمین های واگذاری اشاره کرد و گفت: ۲۱ هزا رنظارت بر واگذاری ها  انجام شده است ضمن اینکه در سال  جدید طبق توافقی که با نظام مهندسی کشاورزی کشور داریم، نظارت به عهده آنها خواهد بود.

افلاطونی همچنین درباره آمار صدور سند زمین های کشاورزی گفت:‌ ۳۶ درصد زمین های کشور تاکنون سنددار شده اند  و ۶ میلیون هکتار از زمین های کشاورزی رفع تداخل شده که اینها مقدمه ای برای صدور سند در کشور است. رئیس سازمان امور اراضی کشور بیشترین تغییر کاربری ها را در شهرهای شمالی و استان‌های تهران و البرز عنوان کرد و گفت: ۱۵۳ هکتار زمین تغییر کاربری شده تنها در استان مازندران شناسایی شده است که ۳۶ مورد تخریب ویلا بوده است.

وی در پاسخ به سئوالی که در شهرستان ها و روستاها بعضا دهیارها با کسانی که تغییر کاربری می کنند، همکاری می کنند، گفت:‌ دهیاری‌ها چنین اجازه و اختیاری ندارند بلکه طبق قانون آنها باید ضمن اینکه خوشان با اینگونه افراد مقابله می کنند اینگونه موارد را هم گزارش دهند.

نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳۴
نظر شما

سایت اوزخبر از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

نام:
ایمیل:
* نظر:
تازه های 0