دکتر محمد هادی شمسایی رئیس بیمارستان امیدوار اوز از انجام عمل جراحی موفقیت آمیز برداشتن پروستات و خارج کردن تعداد زیادی سنگ از مثانه آقای ۶۷ساله خبر داد،وی خروج این تعداد سنگ مثانه از بدن بیماررا بی سابقه دانست که با تبحر پزشک معالج باموفقیت انجام شد‌‌ه است.
کد خبر: ۳۰۰
تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۶/۲۲ ساعت ۰۹:۰۶ ق.ظ 2023-09-13 09:06:47

 

به گزارش روابط عمومی بیمارستان امیدوار اوز،دکتر محمد هادی شمسایی رئیس بیمارستان امیدوار اوز از انجام عمل جراحی موفقیت آمیز برداشتن پروستات و خارج کردن تعداد زیادی سنگ از مثانه آقای ۶۷ساله خبر داد و گفت: بیمار به علت اختلال در دفع ادرار و مشکلات ادراری به مطب پزشک متخصص مراجعه میکند که بعد از بررسی و آزمایشات لازم به علت وجود سنگ در مثانه  و بزرگی پروستات در بیمارستان بستری میشود و  توسط دکتر عبدالله دانش متخصص باتجربه اورولوژی بیمارستان و تیم مجرب اتاق عمل،تحت عمل جراحی قرار می گیرد.

 رئیس بیمارستان با بیان اینکه در این عمل جراحی ضمن برداشتن پروستات،تعداد بسیاری سنگ از بدن بیمار خارج شد، افزود: خروج این تعداد سنگ مثانه از بدن بیمار بی سابقه بوده است که با تبحر پزشک معالج باموفقیت انجام شد‌‌ه است.

گاهی اوقات سنگ‌های مثانه کوچک به خودی خود از بین رفته و دفع می‌شوند، اما شاید نیاز باشد بعضی از آنها را با کمک پزشک از بدن خارج  کرد. سنگ‌های مثانه‌ای که درمان نشوند می‌توانند باعث ایجاد انواع عفونت و سایر عوارض گردند.

نشانه ها

بعضی از افرادی که در مثانه آنها سنگ وجود دارد، هیچ‌گونه مشکلی ندارند، حتی زمانیکه سنگ‌های آنها بزرگ است. اما اگر سنگ، دیواره مثانه را خراش داده آن را آزرده کند یا مسیر جریان ادرار را مسدود نماید، می‌تواند موجب ایجاد علائم و نشانه‌های این بیماری گردد. این علائم عبارتند از:


درد ناحیه پایین شکم، ادرار دردناک، تکرر ادرار،مشکل در دفع ادرار یا قطع شدن و ایجاد وقفه در جریان ادرار،وجود خون در ادرار، ادرار تیره‌ رنگ یا ادرار با رنگ تیره غیرطبیعی.

 علت

عموماً سنگ‌های مثانه وقتی ایجاد می‌شوند که مثانه شما تخلیه کامل نمی‌شود. ادراری که در مثانه شما باقی می‌ماند،تشکیل کریستال‌هایی را می‌دهد که سرانجام به سنگ‌های ادراری تبدیل می‌شوند.در بیشتر موارد یک وضعیت یا عارضه‌، زمینه‌سازی است که در توانایی مثانه جهت تخلیه به طور کامل تاثیر می‌گذارد.
 شایع‌ترین این عوارض که باعث به وجود آمدن سنگ‌های مثانه می‌شوند عبارتند از:

 

•    بزرگی غده پروستاتپروستاتی که بزرگ شده یا هایپرپلازی خوش‌خیم و بی‌خطر پروستات، می‌تواند باعث ایجاد سنگ‌های مثانه خصوصاً در مردان شود. همچنانکه پروستات بزرگ می‌شود، به مجرای ادراری نیز فشار وارد کرده و باعث توقف و ایجاد وقفه در جریان ادراری می‌گردد، همین امر موجب می‌شود ادرار در مثانه شما باقی بماند.

اوزخبر

اعصاب آسیب‌دیده (مثانه نوروژنیک): به طور طبیعی، اعصاب پیام‌ها را از مغزتان به ماهیچه‌های مثانه شما انتقال می‌دهند، پیام های مانند دستور سفت و فشرده شدن یا آزاد و رها شدن ماهیچه‌های مثانه. اگر این اعصاب به علت سکته، یا آسیب طناب نخاعی و یا سایر مشکلات مربوط به سلامتی آسیب ببینند، این امکان وجود دارد که مثانه شما قادر به انجام عمل تخلیه کامل نباشد.

سایر موقعیت‌هایی که باعث ایجاد سنگ‌های مثانه می‌شوند عبارتند از

•    التهابسنگ‌های مثانه می‌توانند در مثانه ملتهب به وجود آیند. عفونت‌های دستگاه تناسلی و رادیوتراپی ناحیه لگن، هر دو می‌توانند از عوامل التهاب مثانه باشند.

•    ابزار و تجهیزات پزشکی: گاهی اوقات سوندهای مثانه، لوله‌های باریکی که  برای جمع‌آوری ادرار از مثانه شما، داخل مجرای ادراری قرار داده می‌شوند، می‌توانند باعث ایجاد سنگ‌های مثانه باشند. همینطور وسایل واشیایی که به طور اتفاقی به طرف مثانه شما حرکت می‌کنند مثل وسایل و تجهیزات پیشگیری از بارداری و یا استنت.  بلورها و کریستال‌های معدنی که بعداً تبدیل به سنگ می‌گردند، دورادور سطح این وسایل را فرا می‌گیرند.

•    سنگ‌های کلیهسنگ کلیه، همانند سنگ‌های مثانه نیستند. آنها به طرق متفاوت و اغلب به دلایل متفاوتی به وجود می‌آیند. اما گاه‌گاهی، سنگ‌های کوچک کلیه از حالب‌ها به سمت مثانه پایین رفته و در صورتیکه دفع نشوند، می‌توانند به سنگ‌های مثانه تبدیل شوند.

نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳۴
نظر شما

سایت اوزخبر از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

نام:
ایمیل:
* نظر:
تازه های 16