سپردن تمام اموراز جمله نگهداری درکمپ وکنترل جمعیت سگ های بلاصاحب به شهرداریها وشانه خالی کردن سایر ادارات ونهادها از جمله محیط زیست،دانشکده علوم پزشکی وشبکه بهداشت،جهادکشاورزی،دامپزشکی و... از وظایف خویش، ظلم بزرگی به شهروندان وباعث بدنامی شهرداریها می شود.
کد خبر: ۸۶۴
تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۶/۲۲ ساعت ۰۹:۰۶ ق.ظ 2023-09-13 09:06:47

 

فریما باقرزاده: رئیس گروه اموراجرائی وخدمات شهرداری، کنترل جمعیت سگ های بلاصاحب را دارای ابعاد گوناگون دانسته و آن را یک امر تخصصی وویژه می داند که در جامعه به شکل بسیار ساده ای به آن نگریسته می شود، تاجائی که نیاز است در سطح وزارتخانه ها بر روی این امر به صورت تخصصی کار شود و از هرج ومرج اداری وپاس کاری ها کاسته و جامعه احساس امنیت روانی لازم را بدست آورد.

دلایل بسیار زیادی وجود دارد که شهرداریها به تنهایی توان کنترل جمعیت سگ های بلاصاحب را نداشته و بایستی نگاه جامعه اصلاح و یک نگاه سالم ومحیط زیستی وپایدار به حیوانات شهری به طور عام و سگ های بلاصاحب به طورخاص داشته باشیم .

منشا ازدیاد سگ های بلاصاحب و بخش بزرگی از جمعیت سگ های سرگردان در سطح شهر وروستاها ،سگ های نگهبان وصاحب دار هستند که صاحبان این حیوانات پس از تولید مثل شش الی هفت قلاده ای از آنها ، تنها یک قلاده را سرپرستی وبقیه را رها می سازند و روزانه شاهد افزایش سگ های سرگردان هستیم .

در شهر اوز مشاهده می شود دامداریها ، ساکنان حاشیه شهر جهت تامین امنیت محله، برخی پیمانکاران ساختمانی و کارگاهها از سگ ها به عنوان نگهبان استفاده می کنند و سگ ها شب ها در خدمت این گروه و روزها در نقاط مرکزی واطراف شهر جهت یافتن غذا مشاهده می شوند.

معمولاً عمر سگ های بلاصاحب به 4 الی پنج سال و جنس ماده آن کمتر از این سنین است وبدلیل سوء تغذیه توله های آن نیز می میرد ولی سگ های صاحب دار از عمر بیشتری برخوردار وسرچشمه سگ های بلاصاحب همین سگ های صاحب دار هستند که نیاز به فرهنگ سازی و آموزش صاحبان این حیوانات در سطح شهر برای استفاده مفید و کنترل زاد وولد و افزایش بی رویه وناخواسته جمعیت آنها هستیم .

پیشنهاد می شود در سطح شهرستان اوز، نماینده عالی دولت با تشکیل کارگروه قوی و دعوت از ادارات و رسانه های فعال موضوع کنترل جمعیت سگ های ولگرد وبلاصاحب را که یک مطالبه عمومی است مدیریت نماید و برصرف ارسال دستورالعمل های ارسالی وزارتخانه تکیه نکند،چرا که مشاهدات وبازدیدهای میدانی صورت گرفته گویای افزایش جمعیت و افزایش جمعیت با شیوه کنترل جمعیت فعلی وعدم رسیدگی صحیح به این مطالبه عمومی است.

تاکنون حمله وگزیدگی در سطح شهر اوز گزارش نشده،اما بعضاً دیده می شود نوجوانان برای سرگرمی از سگ های سرگردان استفاده می کنند که این امر علاوه بر اقدامات ایذایی و بداخلاقی از علل گزش سگ هاست .

 

پیشنهاد می شودشهروندان محترم از تغذیه سگ ها به طور جدی پرهیز و از آن جائی که سگ‌ها غذای خود را از لابلای زباله‌ها پیدا می‌کنند در زمان تحویل پلاستیک های زباله به نیروهای خدمات شهر دقت نمایند تا زباله ها مورد استفاده وتغذیه سگ های سرگردان قرا نگیرد، چراکه حیوانی که غذا برایش فراهم و توان تولید مثل بالایی داشته باشد، جمعیتش زیاد می‌شود و زیست بوم بقیه حیوانات را هم به خطر می‌اندازد، در مواردی هم نبود قانون برای نگهداری و حمایت از حیوانات و نگاه احساسی عده‌ای در این خصوص، باعث تعارض و تقابل شدید سگ‌های بی صاحب با شهروندان شده است.

 

امیدواریم شهرداری با عنایت به بند15ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها که یکی از مقررات ناظر بر کنترل جمعیت سگ‌های ولگرد است و پشتیبانی ادارات وتشکیل کارگروه شهرستانی بتواند این مطالبه عمومی را برآورده سازد.

 

نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳۴
نظر شما

سایت اوزخبر از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

نام:
ایمیل:
* نظر:
تازه های 16