سرمايه اجتماعي مجموعه اي از شبکه ها، هنجارها و ارزش هايي است که مايه آسان شدن همکاري درون گروهي و برون گروهي شهروندان براي دستيابي به منافع متقابل و رسيدن به هدف هاي مشترک به شيوه اي موفقيت آميز تر مي شود.
امروزه سرمایه اجتماعی، نقش بسیارمهمتری را نسبت به سایرسرمایه های فیزیکی وانسانی درسازمان ها وجوامع ایفا می کند.درغیاب سرمایه اجتماعی،سایرسرمایه ها اثربخشی خود را ازدست داده و بدون سرمایه اجتماعی پیمودن راههای توسعه و تکامل فرهنگی، اقتصادی ناهموار و دشوارمی شود. سرمایه اجتماعی به عنوان عنصر پایه در مدیریت مشارکتی شهرها، مقولاتی هستند که در راستای پاسخگویی به نیاز شهرهای کنونی و رفع مشکلات آن مطرح شده اند.بارشدروزافزون جوامع شهری و نیز ضرورت اداره مشارکتی شهرها، بحث پیرامون سرمایه اجتماعی و برنامه ریزی و مدیریت شهری طی سالهای اخیر در جهان مطرح و از سوی صاحب نظران با جدیت پیگیری شده است. از این دیدگاه، تصمیم گیری در مورد توسعه و عمران شهر یا منطقه، باید توسط همه کسانی صورت گیرد که درآن مؤثر و ذی نفع هستند و می بایست بر اساس عدالت، آزادی و حق انتخاب شهروندان استوار شود.
شورای وحدت نیازمندِ وحدت، از ظرفیت سمن ها استفاده کند:
هدف ازطرح این مطلب به مناسبت روز 8 اسفندماه (27فوریه ) روز جهانی سازمان های غیر دولتی (NGO) با هدف الهام بخشیدن مردم به فعالیت بیشتر در این سازمانها ، تشویق وتعامل بهتر بین سازمانهای غیردولتی، بخش دولتی، خصوصی، استفاده درست و اصولی از ظرفیت سرمایه اجتماعی و جلب مشارکت فعال آحاد جامعه و خصوصاً سمن هاست.
در این فرصت کوتاه صرفاً می توان گفت 8 اسفند روز جهانی سازمان های غیر دولتی نام گرفته است ودر اداره شهرها تقویت نیروهای اجتماعی ومشارکت مردمی ضرورت داردوسمن ها متشکل از داوطلبانی بیچشم داشت همراه با دغذغههای اصیل اجتماعی هستند که باحمایت حقیقی ،توان افزایی، مشارکت و تولید نوآوریهای اجتماعی آنان می توان درحل مسائل شهری از سیاستگذاری گرفته تا اجرا در سطح محلات اقدام کرد.
با درکی درست می توان به دامنه و اثرات سرمایه اجتماعی دراداره شهرها پی برد وبا مشارکت که یکی از عوامل سرمایه اجتماعی است و توجه بیشتر بدان از اقدامات اساسی در اداره بهتر شهرها محسوب می شود با حفظ وتوسعه سرمایه اجتماعی می شود به توسعه و تحول نظام مدیریت و برنامه ریزی شهری دست یافت.
بهتر است به جای برگزاری جلسات وطرح شعارگونه مسائل ،ضعف ها، توانايي ها، امکانات و محدوديت ها را شناسايي کرد و نتايج را به عنوان بستري براي عمل متوليان شهر فراهم آورد.بررسی ها نشان مي دهد شهرهای جنوبی استان فارس از سرمايه های اجتماعي بالایی به لحاظ موقعيت و ويژگي هاي اقتصادي،اجتماعي برخوردارند.
با توجه به اینکه پرداختن به این مباحث ضروری می نماید درآینده از نظر فعالین اجتماعی برای بررسی نقاط ضعف وقوت منطقه و جایگاه قانونی و محدودیت سمن ها و نقش شوراهای شهری به عنوان یک نهاد عمومی،اجتماعی در تقویت یا انفعال سمن ها وسرمایه های اجتماعی بهره خواهیم برد.
سایت اوزخبر از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.