محمود عباسزاده مشکینی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با خبرنگار تسنیم، در رابطه با طولانی شدن مذاکرات وین، گفت: ما باید در مذاکره برنامه داشته باشیم، بیبرنامه نمیشود مذاکره کرد. مذاکره در جهان فعلی و عرصه بینالمللی به معنی جنگ ارادهها است. باید بتوانیم در مذاکره اراده خود به طرف مقابل را تحمیل کنیم و این موضوع به دو ویژگی یا پیشنیاز احتیاج دارد. ویژگی اول آن است که باید دست پُری داشته باشیم.
وی افزود: اگر مذاکره را عرصهای برای جنگ ارادهها و تحقق یافتن اهداف میدانیم باید کسی را که برای این کار میفرستیم،در کار خود جدی بوده و مرد این جنگ باشد. مرد جنگ ممکن است گاهی یک قدم عقب بیاید و بعد دو قدم به پیش برود. در مذاکرات گاهی لازم است انعطاف نشان دهیم و بعضی مواقع باید سرسخت باشیم. گاهی باید بخندیم و در شرایطی لازم است فریاد بزنیم. مذاکره فن و فنون و مهارت خاص خود را نیاز دارد؛ آشنایی و اعتقاد به مبانی میطلبد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: دومین لازمه تحقق اراده در مذاکرات بینالمللی که حتی از موضوع اول مهمتر است این است که بدانیم چه برگههای برای بازی در دست داریم. در این جنگ باید بدانیم به آن برگههایی که در دست داریم چقدر اعتماد داریم. خوشبختانه در مذاکرات برگههای برنده بسیار خوبی داشتیم و هنوز هم داریم؛ همچنین روز به روز دست ما پُرتر از قبل میشود.
عباسزاده مشکینی عنوان کرد: پیش بینی میکردیم که غربیها از مذاکرات استقبال کنند؛ آنچنان که اولین بار آنها پیشنهاد مذاکره کردن را مطرح کردند. آنها خواستند و ما نیز جواب مثبت دادیم. اواسط دی ماه سال گذشته تقریباً به نتایج خوبی در مذاکرات نزدیک بودیم اما به علت عدم جدیت و حسن نیت نداشتن طرف مقابل کار مذاکرات کمی فرسایشی شد.
وی افزود: به هر شکل، ما به دنبال نتیجه خوب هستیم، چه با توافق و چه بی توافق هم برایمان فرقی نمیکند؛ ولی اعتقاد داریم آنها به توافق بیش از ما نیاز دارند و اگر برخی بازیها را در این زمینه ایجاد میکنند برای آن است که امتیاز بیشتری از ما بگیرند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره اینکه سناتورهای آمریکایی اعلام کردهاند مذاکرات به جایی نمیرسد، تصریح کرد: اگر مذاکرات به جایی نرسد ما نیز گزینهها و مسیرهای دیگری برای انتخاب کردن و پیش گرفتن داریم و دستمان خالی نیست؛ اما ترجیح میدهیم با مذاکره و توافق مشکلات و مسائل را حل کنیم.
عباسزاده مشکینی در رابطه با تغییر تیم مذاکرهکننده،تصریح کرد: تغییر تیم مذاکره کننده موضوع اصلی ما نیست؛ موضوع اصلی جور شدن تکههای پازل است که درست چیده شوند. برای ما مهم آن است که با توجه به داشتههای خود تا جای ممکن از طرف مقابل امتیاز بگیریم و حتیالامکان امتیاز ندهیم.
وی گفت: غربیها در سیاست تجربیاتی دارند و همیشه کنش و واکنش خود را بر مبنای امتیاز گرفتن تنظیم میکنند اما ما باید هدفگذاری کنیم که از آنها امتیاز بگیریم. ارزیابی عملکرد مسئولین ما به ویژه در سیاست خارجی باید بر این مبنا باشد که این تیم مذاکرهکننده، وزیر امور خارجه و دولت که بر روی کار هستند چقدر توانستند از طرف مقابل امتیاز بگیرند.
سایت اوزخبر از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.