اسماعیل صالح آبادی گردشگر وجهان گردی که برای دومین بار به جنوب فارس آمده ،وی با دوچرخه ونزدیک به بیست سال نقاط مختلف ایران وجهان را دیده است و می خواهد به آرزوی خودش که دیدن تمام نقاط شهری و گردشگری جهان است جامه عمل بپوشاند.
کد خبر: ۷۱۲
تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۶/۲۲ ساعت ۰۹:۰۶ ق.ظ 2023-09-13 09:06:47

 

گوشم شنید قصه ایمان و مست شد               کو قسم چشم؟ صورت ایمانم آرزوست

 

صالح آبادی در ادامه بازگویی خاطراتش تک بیتی از اشعار مولانا را می خواند و می گوید: خارجی ها فقط نمایش می دهند که مدافع صلح و حقوق بشر هستند ، آنها در خیلی موارد سیاسی واجتماعی بی طرف نیستند. صادقانه بگویم کار روزنامه نگاران وخبرنگاران کمک به گردش آزاد اطلاعات و اخبار و افکار گوناگون است، اکثر کشورهایی که من مسافرت کردم و زندگی مردمان را دیدم ، در 95 درصد شیوه زندگی شبیه به هم هستیم ، اما تفاوت هایی هم داریم، اعضای خانواده در یک کشور اروپایی کمتر باهمدیگر هم سفره می شوند و سر یک میز غذا سرو می کنند ، مثلا قرار می گذارند روزی از روزهای هفته یا ایام تعطیل در یک وعده دور همدیگر جمع شوند ، آنها کمتر هوای همدیگر را در مشکلات زندگی دارند، مالیات بسیار زیادی به دولتها می پردازند،روزهایی که قرار است در کنار یکدیگر باشند را پارتی می نامند ، پارتی آنها بزهکاری و شرب خمر نیست ،پارتی آنها با کنار یکدیگر نشستن و مشورت با یکدیگر و سرو غذا و گفتگو همراه هست و اگر یکی از اعضای خانواده موسیقی بنوازد ،دیگران از وجودش لذت می برند و با او همراه می شوند. از پارتی های مختلط در خانواده های اروپایی و بعضی کشورها خبری نیست.در جمع ، مسائل شخصی یا خصوصی دیگران مطرح نمی شود و اگر کسی بخواهد مسائل شخصی ویاخصوصی مطرح کند با واکنش افرادی که در جمع حضور دارند  مواجه می شود،چیزی که ما ایرانی ها کمتر به آن پایبند هستیم،اگر لذتی هست ،همین لذت در کنار هم بودن است نه چیز دیگری.

 

مسعودباقرزاده،اوزخبر،شهرداری اوز،اوز

نعمت هوای خوب: صالح آبادی می گوید: در ایران ما بیشتر فصل سال هوا طبیعی دمای بدن هست و نیاز به امکانات سرمایشی وگرمایشی بسیار کمتر از اروپا داریم، شما حداقل ده ساعت آفتاب دارید که بیشترین بهره مندی را دارید، اما در آنجاها باید برای گرمایش و تامین نور محل کار وخانه هزینه انرژی را پرداخت کنند.

ما ایرانی ها کمتر مسافرت می کنیم، حتی مسافرتهای درون استانی و کشوری ، آنها خود را ملزم می دانند به سفر بپردازند.یعنی سفر جز برنامه های زندگی آنهاست .معمولاً بیشتر مسافرتها تک نفره یا دونفره و معمولاً با دوستان همراه صورت می گیرد.

موسیقی در اروپا رشد خوبی داره،عملا در زندگی آنها رواج داره،با تحقیق وتتبع به هنر می پردازند ،برعکس در کشورما سطحی نگری در این زمینه وجود دارد،احساس می کنم جهت موسیقی ،از زمان قاجار به بعد در ایران عوض شده است.

چشم و هم چشمی در کشورهای اروپایی بسیار کم هست، ممکن است سرایدار یک اداره با یک ماشین لوکس به محل کار مراجعه کند، اما رئیس آن اداره از دوچرخه استفاده کند،در کشور ما انرژی خانواده ها صرف مسائل غیر ضرور وحاشیه های زندگی می شود ، اما در آنجاها صرف آموختن موسیقی، هنر، نقاشی،دوچرخه سواری و... می شود که دارای فایده اجتماعی بالاتری است.برای هر ساعت اوقات فراغت برنامه ریزی دارند و دولتها هم اهمیت می دهند و زمینه ها فراهم هست ، اما در وطن ما این همه امکانات ، برنامه ریزی مناسبی برای استفاده موثر از اوقات فراغت وجود ندارد ، شاید آنها بلند مدت می نگرند و ما کوتاه مدت، همین بلندمدت نگری امنیت اجتماعی را بالا می برد با هزینه های پایین.

اجرای قوانین و احترام به قوانین را نزد خارجی ها بیشتر دیده ام ، اگر نیمه های شب باشد چراغ خطر ، همان چراغ قرمز را در خلوت شب رعایت می کنند، اگر مغازه دار قرار باشد پول خرد شما را پس دهد، حتما این کار را انجام خواهدداد ،تحت هیچ شرایطی نمی پذیرند حتی اگر چند سنت ناچیز باشد آن را نزد خود نگه دارند و با تعارف از عودت آن بگذرند.

اسماعیل صالح آبادی، هرچند کمتر از یک روز در مرکز شهرستان اوز حضور داشته است ، اما نکاتی را به عنوان پیشنهاد مطرح می نماید ، که گویی سالها با ما زیسته است، او پیشنهاد راه اندازی اتاق فکر و ‌پارک علم وفناوری را می دهد ،جایی که بدون تشریفات اداری راه توسعه را هموار کند، مسائل را با تحقیق و به صورت علمی پیگیری نمایند. اومی گوید به معماری شهر اوز بیشتر توجه شود. وی نمای ساختمانها را با الگوبرداری از شهر یزد که از اقلیمی شبیه این منطقه برخوردار است پیشنهاد می دهد.

نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳۴
نظر شما

سایت اوزخبر از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

نام:
ایمیل:
* نظر:
تازه های 16