رئیس قوه قضائیه، در دیدار نمایندگان تشکل‌های دانشجویی، گفت: ذوق زدگی برای مذاکره با آمریکا امری سخت نادرست و خطا است.
کد خبر: ۳۷۱
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۷ ساعت ۱۳:۲۴ ب.ظ 2020-12-07 13:24:37
ذوق زدگی برای مذاکره با آمریکا خطاست

به گزارش خبرنگار ما، آیت الله سید ابراهیم رئیسی که عصر امروز یکشنبه میزبان نمایندگان تشکل‌های دانشجویی بود با گرامیداشت روز دانشجو و یاد و خاطر شهدای دانشجو اظهار داشت: ۱۶ آذر روز استکبار ستیزی و مبارزه با نظام سلطه و ظلم است و روحیه ضد استعماری و ضد استکباری به عنوان رمز عزت ملت ایران باید در بدنه دانشجویی کشور تقویت شود.

آیت الله رئیسی با بیان اینکه امروز آمریکا نسبت به سال ۳۲ و حتی نسبت به ۴ سال قبل به مراتب ضعیف‌تر شده تصریح کرد: ر سوایی امروز آمریکایی‌ها در غرب و در خود آمریکا با هیچ چیز پوشیده نمی‌شود این رژیم به سبب تبعیض نژادی و ظلم و ستمی که در حق ملت‌ها روا داشته روز به روز رسواتر می‌شود.

بزک کردن چهره آمریکا خطا است

رئیس قوه قضائیه خاطر نشان کرد: در چنین شرایطی هر نوع ذوق زدگی برای مذاکره با آمریکا و نشست با آن‌ها برای انجام گفتگو و بزک کردن چهره این رژیم به عنوان امریکای خوب و بد امری نادرست و خطا است.

وی با بیان اینکه آمریکا ماهیت استکباری و استعماری دارد و خوی ظالمانه آن جمهوری خواه و دموکرات نمی‌شناسد، تاکید کرد: آمریکای خوب یا آمریکای بد وجود ندارد و ترور و تحریم و تهدید و تخریب و تضییع حقوق ملت‌ها در ذات آن‌ها نهفته است.

آیت الله رئیسی در مقابل گفت که جمهوری اسلامی اکنون بیش از هر زمان دیگری هم در داخل کشور و هم منطقه از قدرت برخوردار است و متذکر شد: تنها راهکار ما در شرایط کنونی، راهبردی است که رهبر معظم انقلاب تبیین فرمودند که همان شکل دادن ایران قوی است. قوی شدن ایران در حوزه‌های مختلف همچون امنیت، اقتصاد و علم و دانش دشمن را وادار به عقب نشینی می‌کند.

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه دانشگاه‌ها و دانشجویان باید فردا و فرداهای ایران را روشن ببینند و برای قوی شدن هر چه بیشتر ایران تلاش کنند گفت: تلاش سلیمانی‌ها و فخری‌زاده‌ها سرمایه گرانقدری برای حرکت ملت و اقتدار و عزت نظام اسلامی است که باید از آن صیانت شود.

وی با تاکید بر لزوم دشمن شناسی و تقویت مؤلفه‌های اقتدار آفرین خاطر نشان کرد: نباید به دشمن پالس ضعف داد بلکه آنچه پالس ملت و جنبش دانشجویی ماست، مقاومت و ایستادگی و دفاع از مردم است که موضع فخری زاده‌ها و سلیمانی‌ها است.

شهید فخری‌زاده نماد خنثی سازی تهدیدها و تحریم‌ها

آیت الله رئیسی با بیان اینکه مردم و دانشجویان ما شهید فخری‌زاده را نماد خنثی سازی تهدیدها و تحریم‌ها می‌دانند، گفت: اگر بخواهیم ترجمانی از زندگی فخری‌زاده بدهیم باید بگوییم او کسی بود که مرعوب تهدیدها و تحریم‌ها نشد و با عزت و افتخار برای بی اثر کردن توطئه‌های دشمن تلاش کرد.

رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش در خصوص تلاش دستگاه قضائی برای ایجاد دادرسی الکترونیک اظهار داشت: قوه قضائیه پیگیری دولت الکترونیک و دادرسی الکترونیک را با سرعت ادامه می‌دهد و اخیراً ۱۴۰۰ اتاق دادرسی الکترونیک تشکیل و بیش از ۳۰ سامانه جدید از جمله درگاه ملی قوه قضائیه راه اندازی شده است.

وی افزود: دستگاه قضائی در مواجهه با کرونا تلاش کرد این تهدید را به فرصت تبدیل کند و در راستای برنامه‌های تحولی خود برای تسهیل دسترسی مردم به عدالت سامانه‌هایی را فعال کرده که این روند بی وقفه و شبانه روزی پیگیری می‌شود.

آیت الله رئیسی در خصوص مردمی کردن قوه قضائیه نیز توضیح داد: در راستای مشارکت سازمان‌های مردم نهاد در پیشبرد مأموریت‌های قوه قضائیه دستورالعملی ابلاغ و برای آن ساز و کاری نیز تعیین شد.

رئیس قوه قضائیه گفت: معاونت پیشگیری قوه قضائیه به عنوان متولی اجرای این دستورالعمل فرآیندی را طراحی کرده تا اقشار مختلف مردمی دستگاه قضائی را در همه امور از پیشگیری جرم و مقابله با آسیب‌ها تا دادرسی و اصلاح مجرمین یاری دهد.

وی در خصوص رسیدگی به ترک فعل‌های مسئولان در دوره خدمت نیز توضیح داد: در کشور قوانینی وجود دارد که ناظر بر کیفر افرادی است که با ترک فعل موجب بروز خسارت می‌شوند و ما ظرفیت‌های این قانون را فعال کرده ایم.

آیت الله رئیسی با استقبال از تصویب قانونی برای تبیین مصادیق و ابعاد جرایم مربوط به ترک فعل خاطر نشان کرد: تعقیب عوامل خاطی در بروز سیل شیراز و استان گلستان در سال گذشته مستند به همین قوانین صورت گرفته است.

رئیس قوه قضائیه در خصوص برخورد با عوامل اخلال در نظام ارزی اظهار داشت: در مواجهه با اخلالگران بازار ارز و سکه، هم با متخلفین کف بازار و هم با عوامل بروز فساد برخورد کردیم.

هیچ خط قرمزی در برخورد با فساد نداریم

وی در ادامه در خصوص مبارزه با فساد از درون قوه قضائیه اظهار داشت: هر فسادی که در قوه وجود داشته باشد حتماً پیگیری می‌کنیم و تاکنون نیز در عمل نشان داده ایم که در برخورد با فساد هیچ خط قرمزی نداریم.

آیت الله رئیسی افزود: همه عناصر مرتبط با دستگاه قضائی از ضابطین و وکلا و دیگر مرتبطین با این مجموعه باید بدانند که شرایط و وضعیت برای فعالیت ناسالم آن‌ها ناامن است و حتماً با تخلفات برخورد می‌شود.

رئیس قوه قضائیه در عین حال خاطر نشان کرد که برخورد با مفاسد تنها منحصر به مفسدین نیست بلکه ساختارها نیز باید اصلاح شود و تاکید کرد: هیچ پرونده‌ای در قوه قضائیه زیر میز نمی‌ماند و بدون تبعیض و قاطعانه به آن رسیدگی می‌کنیم. تنها خط قرمز ما این است که برای رسیدگی به یک مساله سندی وجود نداشته باشد.

وی در این خصوص به پرونده تصرف اراضی در هفت سنگان قزوین اشاره کرد و خاطر نشان کرد که دستگاه قضائی با تعیین قاضی ویژه و با وجود فشارها این موضوع را تا آخر پیگیری کرد و برای همه اجزای آن اعم از اراضی تصرف شده، صادر کنندگان مجوز و بهره برداران از این مجوزها، حکم صادر کرد.

آیت الله رئیسی همچنین خاطر نشان کرد که اراضی متصرف منطقه ناهار خوران که توسط یک تعاونی مرتبط با دادگستری استان گلستان صورت گرفته بود نیز، نیز بعد از ۳۰ سال با پیگیری‌های قوه قضائیه در ماه‌های گذشته به منابع طبیعی و بیت المال بازگردانده شده است.

رئیس قوه قضائیه در ادامه درباره جایگزینی اسناد رسمی به جای اسناد عادی توضیح داد که این مسئله در اواخر دوره قبل مجلس شورای اسلامی تصویب شد که اشکالاتی از سوی شورای نگهبان به آن وارد شد، اما اکنون در مجلس در حال پیگیری است تا ساز و کارهای آن اصلاح و نهایی شود.

وی با بیان اینکه تبدیل اسناد عادی به اسناد معتبر و رسمی برای کشور ضروری است، خاطر نشان کرد: تعیین تکلیف در این زمینه موجب کاهش ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضائی می‌شود، و این قول را از کمیسیون قضائی گرفته ایم تا هر چه سریع‌تر قانون مذکور اصلاح شده و مجدداً به شورای نگهبان ارسال شود.

آیت الله رئیسی در خصوص پیگیری پرونده دانشگاه الزهراء و مالکان اراضی مجاور این دانشگاه گفت که پیگیری این موضوع برای ایجاد صلح بین طرفین دعوا به وزارت دادگستری محول شده است.

رئیس قوه قضائیه افزود: یک طرف موضوع دولت است و فرصتی تعیین شده تا دولت مسئله را حل کند، اما اگر در زمان مقرر مصالحه نشد، وفق قانون موضوع را پیگیری می‌کنیم.

وی در خصوص نقد برخی دانشجویان به آمار و آمارگرایی در سیستم قضائی گفت: آمار نشانگر عملکرد یک دستگاه است، اما در همه کارها ملاک نیست و یکی از شاخص‌های دستور العمل بهره وری است که ابلاغ شده است.

آیت الله رئیسی افزود: گاهی کیفیت رسیدگی به یک پرونده آنقدر بالا است که معادل ۱۰ پرونده ارزشمند است و ما برای ایجاد تناسب بین کیفیت و کمیت تلاش کردیم نظام بهره وری را در دستگاه قضائی اصلاح کنیم.

رئیس قوه قضائیه در خصوص ابلاغ دو آئین نامه برای فعالیت مجتمع قضائی رسیدگی به مفاسد اقتصادی که برخی از آن برداشت تغییر در نحوه عملکرد این مجتمع داشتند توضیح داد: آئین نامه اولی که برای فعالیت این مجتمع ابلاغ شد ابهاماتی داشت که در آئین نامه دوم رفع شده، اما در اصول و ارکان آئین نامه تغییری ایجاد نشده است.

وی برای نمونه به این نکته اشاره کرد که پیش از این بحث شده بود اگر فردی از کارکنان دولت مرتکب تخلف یا فساد اقتصادی شد به اتهامات او در دادسرای ویژه کارکنان دولت رسیدگی شود یا مجتمع قضائی ویژه که این موضوع در آئین نامه دوم تعیین تکلیف و صلاحیت رسیدگی به موضوع کاملاً روشن شده است.

آیت الله رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر لزوم تخصص گرایی در انتخاب قضات دیوان عدالت اداری خاطر نشان کرد که هم در این مجموعه و هم برای سازمان بازرسی کل کشور به معاونت نیروی انسانی ابلاغ شده تا برای تربیت نیروی متخصص که هم به حقوق اداری و هم حقوق قضائی تسلط داشته باشند برنامه ریزی کند.

رئیس قوه قضائیه در خصوص استفاده برخی ذی نفعان بازار از رانت‌های اطلاعاتی اظهار داشت: یکی از موانع استفاده از رانت‌های اطلاعاتی ایجاد سامانه‌های الکترونیک دردستگاه‌ها و تبادل اطلاعات این سامانه‌ها است.

وی برای نمونه به دپوی برخی کالاهای اساسی در گمرکات با وجود کمبود این کالاها در بازار اشاره کرد و گفت: باید سامانه‌هایی ایجاد کنیم که زنجیره تولید تا توزیع و مصرف کالاها به دقت رصد شود که همت دستگاه‌های اجرایی کشور را می‌طلبد.

مبارزه با بسترهای فساد مهمتر از مبارزه با مفسد است

آیت الله رئیسی گفت: مبارزه با بسترهای فساد مهمتر از مبارزه با مفسد است و قانونگذار باید ساختارهای فسادزا را در برابر سوداگران سد کند و دولت هم موظف است بسترهای فسادزا را اصلاح کرده و از بین ببرد.

رئیس قوه قضائیه بر همین اساس خاطر نشان کرد: وزارت صمت باید با ایجاد سامانه‌ای برای نظارت و ردیابی فرآیند تأمین تا مصرف کالا هم زمینه کاهش تخلفات را فراهم کند و هم با استفاده از روش‌هایی مثل استفاده از کالابرگ دغدغه مردم برای دسترسی آسان و ارزان به کالاهای مورد نیازشان را فراهم نماید.

وی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص اتقان آرا قضایی گفت: قانونگذار برای تشخیص قاضی اعتبار قائل است، اما قاضی هم باید به قانون و شرع استناد کند و اگر در هر مرحله حکمی خلاف شرع و قانون صادر شد مراجع بالاتر آن را نقض می‌کنند.

آیت الله رئیسی تاکید کرد: فرآیند دادرسی و صدور حکم در سیستم قضائی کشورمان هم معتبر و هم اطمینان بخش است و تلاش بر این است که آرا صادره تقارب داشته باشند تا در مراجع بالاتر تأیید شوند.

رئیس قوه قضائیه در خصوص استقلال قضات هم توضیح داد: سختی کار قضاوت این است که قاضی علاوه بر آنکه نباید از مراکز ثروت و قدرت تأثیر بپذیرد نباید اجازه دهد حب و بغض شخصی نیز در صدور رأی وی دخالت کند.

اعتراض به تضییع حق را به رسمیت می‌شناسیم

وی در ادامه به برخی اعتراضات از جمله اعتراضات کارگری و اصناف اشاره کرد و گفت: بین اعتراض و اغتشاش تفاوت است و تحت هیچ شرایطی نباید اغتشاش در کشور را پذیرفت، اما اعتراض به تضییع حق را به رسمیت می‌شناسیم.

وی خاطر نشان کرد که در خصوص حوادث آبان ۹۸، در رسیدگی به پرونده‌ها، بین اعتراض و اغتشاش در «عمل»، فرق قائل شدیم. کمیته ویژه دستگاه قضائی برای رسیدگی به حوادث آبان ماه که از همان ابتدا تشکیل شد، همچنان در حال پیگیری و رسیدگی به قصور و تقصیرهاست. عدم اعلام نتایج این بررسی‌ها، به معنای عدم اقدام نیست.

آیت الله رئیسی ادامه داد: بین جرم سیاسی و جرم امنیتی هم تفاوت قائل هستیم و ما در همین راستا بعد از چندین سال قانون رسیدگی به جرایم سیاسی در دادگاه خاص این نوع جرایم را آغاز کردیم که این روند را پیگیری می‌کنیم.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به قانون صیانت از حقوق زنان گفت: در آغاز مسئولیتم در قوه قضائیه گفته شد که لایحه‌ای تحت عنوان منع خشونت علیه زنان مطرح است که سه سال معطل مانده، اما ظرف مدت کوتاهی با کمک نخبگان و بانوان این لایحه را اصلاح و لایحه صیانت از حقوق بانوان را به دولت فرستادیم که قریب به ۱۵ ماه است در دست بررسی است که امیدواریم هر چه زودتر به مجلس ارائه شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش به اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی و خصوصی سازی‌ها پرداخت و گفت: سیاست‌های مربوط به اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی به تأیید مقام معظم رهبری رسیده و لازم الاجرا است.

آیت الله رئیسی افزود: در حال حاضر ۷۰ درصد اقتصاد کشوردولتی است که روح قانون خصوصی سازی ناظر بر کاهش این تصدی گری است و دولت باید ناظر و حامی بخش خصوصی باشد.

رئیس قوه قضائیه در عین حال گفت که مشکل از نوع خصوصی سازی و واگذاری‌ها آغاز شده و بر همین اساس در گام اول تلاش شد ساختار نادرست مربوط به خصوصی سازی در مجلس اصلاح شود و در گام دوم واگذاری‌های مسئله دار مورد بررسی مجدد قرار گرفت و دادگاه‌هایی که تشکیل شده مربوط به همین تخلفات است.

وی گفت: مخالف خصوصی سازی نیستیم، اما قانون باید درست اجرا شود تا اموال مردم و بیت المال حفظ شود و ما در واقع مخالف روش‌های نادرست در واگذاری هستیم و الا خصوصی سازی را برای اقتصاد کشور ضروری می‌دانیم.

آیت الله رئیسی در خصوص برنامه‌های تحولی قوه قضائیه نیز اظهار داشت: اجرای سند تحول قضائی از روز نخست تصدی مسئولیت دستگاه قضا توسط بنده آغاز شد و بیش از ۷۰ دستور العمل و آئین نامه‌ای که تاکنون صادر شده بر بستر همان سند تحول ارائه شده به مقام معظم رهبری است.

رئیس قوه قضائیه در عین حال گفت که در هفته قوه قضائیه امسال سند تحول قضائی ارتقاء یافته است که مبنا و مستند اقدامات تحولی جدیدخواهد بود چرا که ما معتقدیم سند تحول هر دو سال لازم است که با توجه به شرایط به روز شود.

آیت الله رئیس ی با اعلام اینکه این سند به زودی برای اطلاع همگان منتشر می‌شود گفت: همه هم و غم من اجرایی شدن این سند تا پایان دوره پنجساله مسئولیتم در دستگاه قضائی است تا انشاالله تحول مد نظر رهبر انقلاب در بستر گام دوم در قوه قضائیه محقق شود.

رئیس قوه قضائیه با تاکید بر لزوم برگزاری نشست‌های مسئولان با اقشار مختلف از جمله دانشجویان گفت که این کار برای مسئولان برکات فراوانی خواهد داشت و آن‌ها را در جریان وضعیت جامعه قرار می‌دهد و تاکید کرد: از دیرباز با دانشجویان ارتباط داشته ام و روحیه وادبیات آن‌ها را می‌شناسم و هم اندیشی با آن‌ها را نه به عنوان یک امر تشریفاتی که برای اطلاع از نظرات و مطالبات آن‌ها مؤثر می‌دانم و قطعاً این روند را ادامه خواهم داد. امیدوارم دیگر مسئولین هم خود را از این نعمت محروم نکنند.

نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳۴
نظر شما

سایت اوزخبر از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

نام:
ایمیل:
* نظر:
تازه های 12