خبرنگار ما؛ مجله مهر _ مرضیه کیان: انگار پیگیری آمار مبتلایان جدید به کرونا و تعداد جان باختهها در حدود ۲۷۰ روز اخیر به یکی از عادتها و نیازها تبدیل شده؛ اینکه اخبار ساعت ۱۴ را دنبال کنیم که سیما سادات لاری، سخنگوی وزیر بهداشت آمار کرونا را بدهد یا در کانالها و گروههای شبکههای مجازی دنبال اخبار آن باشیم یکی از روتینهای هر روز شده است.
با اعمال محدودیتهای کرونایی از ۲۰ آبان و تعطیلیهای ایجاد شده، کمی آمار فوتیها پایین آمده؛ البته مردم آنقدر به تعداد بالای فوتیها و مبتلاها عادت کردند و شکسته شدن رکورد اعداد و ارقام از چشمشان افتاده که کارشان از متعجب شدن گذشته. کمکم از تب و تاب حرص خوردن برای بیتدبیریهای دولت و رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی از سوی شهروندان هم افتادند؛ شهروندانی که با وجود اطلاع از شرایط سیاه کرونایی سفر میروند، ماسک نمیزنند و با حضور در مهمانیها و مراسمهای ترحیم، زاد و ولد کرونا را بیشتر دامن میزنند!
بالاخره بعد از کلی کش و قوس و برپایی جلسات متعدد در ستاد ملی مبارزه با کرونا قرار شد تا صرف نظر از هر سلیقه و نظر متفاوت، شهرهایی که از بابت شیوع کووید- ۱۹ به دلیل ماندگاری ویروس و بالا بودن آمار بستریها و فوت مبتلایان، هفتههاست در بحران قرار گرفتهاند، حداقل به مدت دو هفته تعطیل شوند تا درصدی از فشار فرساینده بر کادر درمان کم شود و چرخه سیر و سلوک ویروس، حداقل به میزان نصف آنچه الان هست، برسد.
عاقبت رانندگان متخلف در محدودیتهای کرونایی چه میشود؟
با اجرا شدن این طرح از ۲۰ آبان ماه و اجرا شدن محدودیتهای اصناف غیر ضروری در هفته اول اجرای طرح، با کاهش چشمگیر تردد در سطح خیابانها و معابر شهری روبهرو بودیم که این رفتار ترافیکی مردم، نشانه درک بالای آنها از شرایط جامعه و کمک به ریشه کن شدن کرونا بود.
ولی متاسفانه با وجود تمام بالا و پایینها و زمانی که برای قطعی شدن این طرح صرف شد، هنوز هم هستند شهروندانی که نه تنها به حال خودشان رحم نمیکنند، بلکه حتی سلامت هموطنانشان هم برایشان اهمیتی ندارد!
نمونه بارز این شهروندان را میتوان در رانندگانی دید که تصمیم دولت را به هیچ گرفتند و پلاک خودرویشان را مخدوش میکنند تا از ثبت پلاک خودرو بین ساعت ۲۱ تا ۴ بامداد در امان بمانند.
اما از آنجایی که در سیستم و سامانه هوشمند ثبت تخلفات پلیس راهنمایی و رانندگی و دوربینها، ظرفیتهایی ایجاد شده که بخشی از مخدوش کردن پلاک را تشخیص میدهد، دیگر اینگونه دور زدنهای قانون جواب نمیدهد و با راننده متخلف برخورد میشود و باید در انتظار اعمال قانون باشد؛ که این اعمال قانون نه تنها باعث توقیف خودرویشان میشود بلکه امکان دارد به زندان رفتن مالک یا راننده خودرو هم ختم شود!
بی تعارف با وجود تمام ترس و لرزهایی که این ویروس ذرهبینی به جان مردم کل جهان انداخته، اگر خودمان دلمان برای خودمان و اطرافیانمان نسوزد، هر برنامه و طرحی هم که اجرا شود، نتیجه مطلوبی ندارد و معلوم نمیشود تا کِی قرار است این ویروس را دنبال خودمان بکشانیم و دست به دست بین خودمان بچرخانیم!
سایت اوزخبر از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.