از نظر تغذیه، سبزی و میوه دو گروه غذایی عمده و اصلی است که وجودش در سفره خانوار ضروری و منبع اصلی تامین‌کننده ویتامین، املاح و فیبر است. میوه و سبزیجات به دلیل داشتن فیبر بالا، انواع ویتامین‌ها و آب از ارکان اصلی و مهم سبد غذایی مطلوب و تامین کننده سلامت بدن است
کد خبر: ۱۲۹۹
تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۶/۲۲ ساعت ۰۹:۰۶ ق.ظ 2023-09-13 09:06:47

 

فریما باقرزاده: در حالی که کارشناسان حوزه سلامت، مصرف میوه و سبزیجات را یکی از شرط‌ها برای سلامت جامعه می‌دانندو هر چه به سمت تابستان می‌رویم تعدد، تنوع و فراوانی‌ آن‌ها بیشتر می‌شود.

بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، به طور متوسط میزان مصرف میوه خانوارهای ایرانی در دهه ۹۰ رقمی معادل ۱۲۴.۸۳ کیلوگرم(۲ کیلو در هفته؛ میزان میوه مصرفی هر خانوار ایرانی در سال ۱۳۹۹) بوده است.

ما درباره اینکه رژیم‌های سرشار از میوه و سبزیجات برای سلامتی مفید هستند زیاد می‌شنویم اما شاید هنوز ندانیم که برای بدست آوردن بیشترین مزایای میوه و سبزی‌ها، به‌طور متوسط ​​چقدر باید در روز آنها را مصرف کنیم.

 تحلیلی از متخصصان دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد نشان می‌دهد که در مجموع مصرف روزانه پنج وعده میوه و سبزیجات برای سلامتی بیشترین مزایا را در پی دارد.

تحقیق آنها که در مجله "Circulation" به‌صورت آنلاین منتشر شده، اطلاعات مربوط به سلامت و رژیم غذایی حدود دو میلیون نفر در سراسر جهان را تا ۳۰ سال پیگیری کرد.

به گزارش دویچه وله، در مقایسه با افرادی که فقط دو وعده میوه یا سبزیجات در روز مصرف می‌کنند، در افرادی که پنج وعده از این اقلام غذایی می‌خورند، نتایج زیر به دست آمد:

- خطر مرگ به هر دلیلی ۱۳ درصد کمتر است

- خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی یا سکته مغزی ۱۲ درصد کمتر است

- خطر مرگ ناشی از سرطان ۱۰ درصد کمتر است

- خطر مرگ ناشی از بیماری‌های تنفسی مانند بیماری انسدادی مزمن ریوی ۳۵ درصد کمتر است

به‌ گفته دکتر دانیل وانگ، نویسنده اصلی این مطالعه و محقق دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد، میوه‌ها و سبزیجات منابع اصلی چندین ماده مغذی شامل پتاسیم، منیزیم، فیبر و پلی‌فنول (ترکیبات گیاهی با خاصیت آنتی‌اکسیدانی) هستند که با سلامتی، به‌ویژه سلامت قلب‌ و عروق خونی ارتباط دارند.

به‌ گفته محققان در بهترین حالت، افراد باید روزانه دو وعده میوه به‌اضافه سه وعده سبزیجات مصرف کنند.

بیشترین مزایای سلامتی ناشی از خوردن سبزیجات تیره‌رنگ (کلم‌پیچ، اسفناج) و میوه‌ها و سبزیجات غنی از ویتامین C و بتاکاروتن (مرکبات، توت‌ها، هویج) است. ویتامین C و بتاکاروتن آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که ممکن است در پیشگیری از سرطان نقش داشته باشند.

نکته دیگر اینکه بر اساس نتایج این مطالعه، خوردن بیش از پنج وعده میوه یا سبزیجات در روز فایده بیشتری در کاهش خطر مرگ ندارد. دکتر وانگ تاکید می‌کند که اگر در طول یک روز دسترسی به میوه و سبزیجات ندارید، می‌توانید در روزهای دیگر کمی بیشتر از حد معمول بخورید تا میانگین مصرف این مواد را در هفته افزایش دهید.

برای این کار نیازی به ایجاد تغییرات اساسی در وعده‌های غذایی معمولی خود ندارید. به‌عنوان مثال، صبحانه شما می‌تواند یک کاسه غلات با مقداری گوجه‌فرنگی پخته، پیاز و اسفناج باشد. ناهار می‌تواند یک وعده سالاد با میوه‌ها و سبزیجات مورد علاقه شما باشد (شاید سالاد کلم پیچ و اسفناج با تکه‌های گریپ فروت، فلفل قرمز، هویج)، یک فنجان ماست با توت‌ فرنگی یا یک اسموتی با کلم‌پیچ و انبه.

در وعده شام، سبزیجاتی مانند بروکلی بخارپز یا کدو زرد و کدو سبز بخورید. اگر فرصتی برای خوردن سبزیجات کافی در طول روز نداشتید، برای وعده شام یک سالاد در حجم زیاد با مقدار زیادی سبزیجات رنگارنگ و مقداری پروتئین مانند مرغ کبابی یا ماهی تهیه کنید.

مسعود باقرزاده

خواص برخی میوه ها

 میوه‌هایی که هر یک به تنهایی وعده غذایی کاملی هستند+خواص درمانی فوق العاده

موز

 موز دارای سطح بالایی از پتاسیم است و به تنظیم الکترولیت بدن کمک می‌کند، از دیگر خواص موز تقویت اعصاب و افزایش حجم عضلات است. این میوه غنی از انواع آنتی اکسیدان‌های ضروری برای بدن و فیبر است.

هلو

 هلو نیز یکی دیگر از میوه‌های بسیار مقوی و با خواص فراوان برای تقویت بدن است. هلو را می‌توان به عنوان یک مکمل خوراکی بسیارمفید مصرف کرد، قند فروکتوز موجود در هلو می‌تواند انرژی مورد نیازبدن انسان را برای مدت زمان طولانی تامین کند.

 آناناس

 آناناس مخصوص مناطق استوایی نیز دارای خاصیت ضد التهابی بسیار قوی است و می‌تواند خطر ابتلا به حمله قلبی و سکته مغزی را در افراد کاهش دهد، همچنین سبب افزایش قدرت باروری در زوجین می‌شود.

 

آناناس را می‌توان به همراه تمام وعده‌های غذایی مصرف کرده و از خواص آن بهره‌مند شد، مواد مغذی موجود در آن می‌تواند باعث تقویت بدن و جلوگیری از ابتلا به انواع بیماری‌ها شود.

انگور

 انگور نیز حاوی آنتی اکسیدان‌های بسیار مفید  از جمله کورستین و رزوراترول است و می‌تواند از ابتلا به بیماری‌های قلبی و  بالا رفتن کلسترول خون جلوگیری کند.

 از جمله دیگر مواد مغذی در انگور می‌توان پتاسیم و آهن را نام برد که مانع از گرفتگی عضلات و کم خونی می‌شوند. کارشناسان بهترین انگور برای مصرف را انگور‌هایی به رنگ بنفش یا قرمز می‌دانند که حاوی مقادیر بالاتری آهن است.

کیوی

 کیوی را از فصل بهار می‌توان آن را مصرف کرد و دارای ویتامین‌ C و E است که هر دو برای جلوگیری از ابتلا به سرطان و افزایش قدرت بینایی مفید هستند. کیوی از حجم کم کالری و مقدار زیاد فیبر برخوردار است و برای افرادی که رژیم غذایی دارند یا می‌خواهند وزن خود را کم کنند، بسیار مفید است.

 انبه

 انبه میوه بسیار لذیذ تابستانی که مورد علاقه اکثر افراد است و حاوی درصد بالایی از ویتامین A برای کمک به رشد استخوان‌ها و تقویت سیستم ایمنی بدن است.

میوه‌هایی که هر یک به تنهایی وعده غذایی کاملی هستند+خواص درمانی فوق العاده

سیب

  سیب نیز از دیربازبه عنوان یک ماده غذایی با خواص بسیارزیاد مشهور بوده و دارای آنتی اکسیدان‌های ضروری برای حفظ سلامت بدن، جلوگیری از مرگ سلول‌های مغزی و ابتلا به آلزایمر، کاهش دهنده فشارو کلسترول خون بالا، محافظت از بدن و پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان‌ها بویژه سرطان روده بزرگ است.

مصرف روزانه سیب می‌تواند سبب تقویت دندان‌ها و جلوگیری از آسیب دیدن آن‌ها شود.

 از دیگر میوه‌های مفید برای سلامت بدن که مصرف هریک از آن‌ها می‌تواند مزایای درمانی بی شماری داشته باشد می‌توان آب انار، گریپ فروت و پرتقال را نام برد.

 

نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳۴
نظر شما

سایت اوزخبر از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

نام:
ایمیل:
* نظر:
تازه های 16